Menu

Geschreven door Anneleen Veenemans op

Seasalt Cornwall: hippe engelse mode met een eerlijk randje

Seasalt Cornwall: 
Een hip Engels kledingmerk met een eerlijk randje.

We hebben weer een nieuw kledingmerk in ons midden dit seizoen, het mooie ‘Seasalt Cornwall’. Geboren uit een familiebedrijf in Cornwall, bestaat het Engelse Seasalt nu zo’n 20 jaar. Het merk ontwerpt prachtige kwaliteitsproducten die geïnspireerd zijn door hun grote liefde: het mooie Cornwall.

Eenvoud staat bij het merk centraal en in combinatie met het gebruik van ‘stoere’ stoffen geeft dit soms een ‘utilitair’ gevoel. Tegelijkertijd zijn de materialen die Seasalt gebruikt erg comfortabel en zacht, draagcomfort staat bovenaan! 

Ook op het gebied van eerlijkheid zit het merk zéker niet stil. De productie vindt steeds meer plaats in eigen land en ook op de andere productieplaatsen wordt nauw gelet op veilige werkomstandigheden.

linnen olijfgroene rok met luchtig gekreukelde blouse van seasalt & cornwall

Deze stoere olijfgroene midi doorknooprok is gemaakt van een stevige keperstof (linnen/katoen). De rok heeft aan de voorkant plooien onder de tailleband, fijne riemlussen, schuine zakken aan de voorkant en opgestikte rechte zakken aan de achterkant.

De zwarte blouse met vrolijke stippenprint is gemaakt van een zachte katoen en dankzij de handige knooplussen rol je de lange mouwen gemakkelijk op.

Wat ook heerlijk is aan deze blouse: je hoeft hem niet te strijken!

Dit is een zogenaamde ‘crinkle’ variant, dus lekker casual laten rimpelen is bij deze blouse zéér toegestaan 😊

Het schattige blauwe riempje met strikje vind je hier >>

denim-overgooier-of-tuinjurk-van-seasalt-cornwall

Klaar om eropuit te gaan! Deze hippe helderblauwe katoenen denim tuinjurk (salopette jurk) heeft een getailleerde taille, een ritssluiting aan de zijkant en schouderbanden die je op de rug kan kruisen.

Aan de voor- en achterkant heeft de jurk handige zakken en de lengte van de rok valt tot net over de knie.

De terracottakleurige katoenen rugzak heeft een verstelbare bovenkant, een zijvak met rits en een speciaal vak voor je waterfles. De tas is helemaal gevoerd en binnenin zit zelfs nog een handig vakje voor je telefoon. Let’s enjoy nature!

Het zwart/wit gestreepte T-shirt is van het merk Desires en vind je hier>> 

gebloemd-tricot-blousje-en-bamboe-sokken-seasalt-cornwall

Seasalt maakt naast kleding ook fleurige sokken, handige tassen, praktische regenjassen & mooie accessoires. Het merk kiest voor al zijn ontwerpen voor langdurige kwaliteit, het liefst zo natuurlijk mogelijk.

Zoals bijvoorbeeld bij deze donkerblauwe top met fijne bloemetjesprint, gemaakt van o.a. het duurzame tencel.

Of de vrolijk groen gekleurde sokken, gemaakt van zachte bamboe. Ruim 60 procent van de gebruikte katoen is op dit moment biologisch.

 

“We leven, ademen en houden intens van wat we doen, en handelen daarna”

 

Seasalt Cornwall is een merk dat misschien nog niet 100% 'groen', maar in ieder geval wél grote stappen zet op de weg van eerlijke natuurlijke productie.

Wij zijn blij met dit hippe Engelse pareltje uit het mooie Cornwall en jullie vast ook, enjoy!

 

Liefs Anne  

Hippe Engelse mode van Seasalt Cornwall SS20:


Deel dit bericht



← Ouder bericht Nieuwer bericht →